Ikke kategoriseret

DERFOR BLEV FORMEL 1 FJERNET FRA AFRIKA

Formel 1 er et racerløb, som hele verden efterhånden går rigtig meget op i. Hvert ræs er mere spændende end det sidste og det er hele tiden så spændende, da man skal sørge for, at ens yndlings racerkører vinder løbet. Der er samlet mennesker fra hele jorden til at se et bestemt ræs, der holdes forskellige steder for hver gang. Nogle lande er derfor også meget begejstrede for at få lov til at være vært for Formel 1 ræset. Det er nemlig en meget stor ære, da alle og enhver ikke bare kan få lov til det. Det kræver først og fremmest, at man har en rute, der er godkendt til løbet. Der er faktisk også tale om, at det måske en dag kan komme til København, hvor ruten vil være gennem indre by og Christianshavn. Hvis det en dag kommer, vil du kunne læse om det her eller på vores side.

Afrika havde som sådan været godkendt i rigtig mange år, hvor der også blev holdt flere ræs. Det gik som sådan meget godt for dem, hvor de i flere år havde et godt forhold til selveste dem, der stod for Formel 1. Der blev dog meget uro omkring det, da der opstod apartheid i Sydafrika. Det gav meget hurtigt knas i forholdet, da man umuligt mente, at man kunne lade et ræs stå på i et land, hvor de var imod basale menneskerettigheder. Derfor blev det meget hurtigt afskaffet i Afrika.

Comeback efter flere år

Da Afrika fik fjernet sine rettigheder til at være vært til et Formel 1 ræs hørte man ikke særlig meget fra dem. Deres udelukkelse fra at kunne være vært stod på i hele 6 år, hvor de i 1991 sluttede apartheid. Allerede i 1992 og 1993 blev der igen holdt ræs i Afrika. De havde været væk i noget tid, men fik muligheden for at komme tilbage og være en del af det hele igen, trods deres forfærdelige historie omkring ekstrem forskelsbehandling. De var blevet bandlyst fra at være med til denne slags løb, men fik igen chancen for at være en del af det.

Det er et meget speciel tilfælde, når et helt land simpelthen bliver udelukket for at kunne være vært til sådanne løb. Det er nemlig ikke noget, der bare lige bliver gjort. Når man tænker på sådanne sammenhænge, så skal der virkelig være noget reelt galt, før man begynder på at holde sig direkte væk fra dem. I dette tilfælde var det også meget ekstremt, da Sydafrika i høj grad havde indført nogle forfærdelige regler, der splittede hele samfundet ad. Det kunne sådan et ræs som Formel 1 slet ikke stå inde for og støtte op omkring ved at lade dem være vært.

Derfor blev formel 1 fjernet fra Afrika